Home/Opleidingen/ITIL 4/ITIL 4 Strategic Leader
ITIL 4 Strategic Leader
ITIL 4 Strategic Leader
Stroom

ITIL 4 Strategic Leader
Stroom

ITIL® 4 Strategic Leader (ITIL SL) erkent de waarde van ITIL, niet alleen voor IT-operaties, maar voor alle digitaal ondersteunde services. De ITIL SL certificering bewijst dat het individu een duidelijk begrip heeft van hoe IT de bedrijfsstrategie beïnvloedt en stuurt.

Meer informatie

ITIL Strategic Leader

 • ITIL Direct, Plan & Improve (DPI) - brengt digitale IT strategieën tot leven
 • ITIL Digital and IT Strategy (DITS) - maakt zakelijk succes mogelijk door het creëren van IT- en digitale strategieën

Opleidingen

The ITIL Strategic Leader Stream in practice

ITIL® 4 Strategic Leader bestaat uit twee modules:

 • ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve (universeel)
 • ITIL 4 Leader Digital and IT Strategy.

Om de aanduiding ITIL 4 Strategic Leader te verkrijgen, moet de deelnemer beide modules voltooien.
Geaccrediteerde training voor de ITIL 4 Managing Professional-modules is verplicht om volledig begrip van het kernmateriaal te verkrijgen. Het bezit van een ITIL 4 Foundation certificaat is een vereiste voor alle modules. Ook vereist de ITIL Leader-module minimaal drie jaar IT-management ervaring.

ITIL 4 Strategic Leader

 

ITIL 4 Strategist Direct Plan & Improve

Deze module biedt individuen de praktische vaardigheden die nodig zijn om een ‘lerende en verbeterende’ IT-organisatie te creëren, met een sterke en effectieve strategische richting.

De module behandelt de invloed en impact van Agile en Lean manieren van werken, en hoe deze kunnen worden benut in het voordeel van een organisatie. Het biedt ITSM-beoefenaars een praktische en strategische tools voor het plannen en leveren van continue verbetering op een Agile manier.

ITIL Strategist Direct Plan and Improve is gericht op managers betrokken bij het vormgeven van richting en strategie en/of het ontwikkelen van een continu verbeterend team. De module bevat zowel praktische als strategische elementen.

ITIL 4 DPI is een universele module die een belangrijk onderdeel is van beide streams, ITIL 4 Managing Professional en ITIL 4 Strategic Leader.

ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy

De ITIL 4 DITS module verkent het gebruik van het ITIL framework om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie traject. ITIL 4 DITS biedt een gestructureerde en flexibele aanpak voor het aanpakken van uitdagingen op het gebied van servicemanagement. ITIL 4 DITS helpt organisaties het potentieel van moderne technologie te benutten om de meeste waarde uit digitale technologie te halen. ITIL 4 DITS voegt een nieuw perspectief toe aan de ITIL opleidingen en biedt zo de optie om ITIL-concepten toe te passen tot een zeer strategische niveau binnen de organisatie.

De ITIL 4 DITS module stelt IT- en digitale leiders in staat om strategische bedrijfsbeslissingen te beïnvloeden en te sturen, door hen te helpen om:

 • Een passende digitale strategie, afgestemd op de organisationele doelstellingen, te creëren
 • Te begrijpen hoe organisatie- en IT-leiders wereldwijd reageren op digitale verstoringen door bedrijfsstrategie te hervormen, processen aan te passen en bedrijfsmodellen te herbestemmen
 • Het gebruik van het ITIL 4 framework te verkennen om organisaties te ondersteunen tijdens hun digitale transformatie traject. ITIL 4 DITS biedt ondersteuning om uitdagingen op het gebied van servicemanagement aan te pakken en nieuwe technologieën te gebruiken aan de hand van het ITIL framework

De module behandelt ook hoe ITIL 4 kan worden geïntegreerd met opkomende praktijken en nieuwe technologieën om nieuwe interne en externe uitdagingen aan te gaan.

ITIL Strategic Leader Stream voordelen

 • ITIL Direct Plan & Improve ondersteunt bij het creëren van een evoluerende IT-organisatie met een sterke en effectieve strategische richting. ITIL DPI rust de deelnemer uit met de vaardigheden om te controleren, te beïnvloeden en anderen te inspireren om op een gewenste manier te werken. Dit heeft als doel om effectieve, hoog performante IT- en digitale teams te creëren.
 • ITIL Digital IT Strategy helpt bij het creëren van een geschikte digitale strategie die is afgestemd op de bredere bedrijfsdoelen. ITIL DITS bereidt de deelnemer en de organisatie voor op de digitale toekomst.

Meer informatie

Neem voor vragen of meer informatie direct contact met ons op door het formulier in te vullen!

 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • 30.000+ professionals opgeleid
 • Alleen geaccrediteerde trainingenGo to Top