MoP
MoP
Certificering

MoP
Certificering

Management of Portfolios (MoP®) biedt een reeks principes, technieken en praktijken om organisaties te helpen hun programma’s en projecten bij te laten dragen aan strategische doelstellingen en een maximale ROI.

De MoP-richtlijnen bieden senior executives en besluitvormers een overzicht van portfoliobeheer. De MoP opleiding behandelt de principes waarop MoP is gebaseerd, de gebruikte technieken en hoe deze in te zetten om vooruitgang te boeken.

Het MoP certificatieschema bestaat uit twee opleidingen: de MoP Foundation training en de MoP Practitioner training.

Meer informatie

MoP Portfolio Management opleiding

 • De ‘go-to’ certificering en begeleiding voor portfoliobeheer
 • Klassikale training in Brussel
 • Ook beschikbaar als Virtual Live training

Opleidingen

MoP Portfolio Management?

MoP (Management of Portfolios) is een wereldwijd erkende standaard voor Portfoliobeheer.
Portfoliomanagement helpt organisaties bij het nemen van beslissingen over het implementeren van de juiste veranderingen in hun business as usual (BAU) via projecten en programma’s.

De richtlijnen voor het Portfolio Management (MoP®) bieden gebruikers een reeks principes, technieken en praktijken om portfoliobeheer te introduceren of nieuw leven in te blazen. De MoP opleiding richt zich op senior executives en professionals die verantwoordelijk zijn voor het plannen en implementeren van veranderingen. MoP helpt organisaties bij het beantwoorden van de fundamentele vraag: is de investering de juiste voor ons en hoe zal deze bijdragen aan onze strategische doelstellingen?

MoP sluit nauw aan bij de programma- en projectmanagement methodologieën die in MSP® en PRINCE2® worden behandeld. MoP richt zich op het beheer van de verandering die wordt geleverd door geformaliseerd project- en programmamanagement, in plaats van op de individuele initiatieven.

MoP Certificering

QRP International is een geaccrediteerde trainingsorganisatie (ATO) voor MoP. De MoP opleiding wordt aangeboden in verschillende trainings-formats, kies de degene die past bij jouw behoeften!

MoP Portfolio Management voordelen

 • Helpt projecten en programma’s de grootste financiële voordelen opleveren en bijdragen aan strategische doelstellingen
 • Verwijdert overtollige, dubbele en slecht presterende programma’s en projecten
 • Verbetert transparantie, verantwoordingsplicht en corporate governance
 • Helpt door middel van een effectief resource management
 • Helpt bij het verbeteren van de betrokkenheid en communicatie tussen relevante belanghebbenden, bij het begrijpen van en voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de organisatie en bij het communiceren van strategische doelstellingen
 • Helpt bij het identificeren en prioriteren van de verschillende initiatieven, zoals programma’s of projecten binnen het portfolio.

Meer informatie

Neem voor vragen of meer informatie direct contact met ons op door het formulier in te vullen!

 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • 30.000+ professionals opgeleid
 • Alleen geaccrediteerde trainingenGo to Top